Imprezz schreef op 10 April 2017 - 10:22 #3991829
Avatar
2596 berichten
Te enthousiast
Hoi,

Ik heb sinds twee maanden een nieuwe pc, maar ben niet tevreden over de fps die ik haal. Misschien dat iemand hier weet waar het aan kan liggen. Google heeft weinig succes gebracht.

PC specs:

Processor: i5'7600k
Videokaart: GTX 1060 3GB
Hardeschijf: Samsung EVO 850
RAM: 8 GB Corsair 2133hz
Moederbord: Asus H110i Pro
Voeding: CX550M

Wanneer er niks in het scherm gebeurd, heb ik geen problemen (300+ FPS). Zodra er enemy's in beeld komen of er worden veel nades gegooid, dropt mijn fps soms naar 120-140. Nou zou je zeggen dat moet genoeg fps zijn, maar als die van 350 dropt dan merk je dat duidelijk. Met mijn vorige build had ik hier geen problemen mee. Waar kan het aan liggen?
KuiLen schreef op 10 April 2017 - 11:00 #3991830
Avatar
133 berichten
Amateur
Hoi lieve imprezz.

Ik vind je wel een beetje gekkie dat je bij een K proccesor geen z270 moederbord haalt om te overclocken aangezien dat dit je fps stabiel op 400 kan zetten. Wat je wel kan doen is in je bios cstepping uit zetten. En je cores unparken

Gegroet Kuilen


Laatst gewijzigd op 10 April 2017 - 11:03

Imprezz schreef op 10 April 2017 - 11:05 #3991831
Avatar
2596 berichten
Te enthousiast
KuiLen schreef:
Hoi lieve imprezz.

Ik vind je wel een beetje gekkie dat je bij een K proccesor geen z270 moederbord haalt om te overclocken aangezien dat dit je fps stabiel op 400 kan zetten. Wat je wel kan doen is in je bios cstepping uit zetten. En je cores unparken

Gegroet Kuilen

Lieve schat,

Die zooi heb ik al uitgezet, ook hpet. Ik hoef niet te overclocken aangezien 3.8Ghz meer dan genoeg moet zijn voor CSGO. Cores unparken deed ik altijd wel op windows 7. Hoe werkt dit bij Windows 10?


Laatst gewijzigd op 10 April 2017 - 11:12

Matthiasdiaz schreef op 10 April 2017 - 11:18 #3991832
Avatar
179 berichten
Amateur
Imprezz schreef:
KuiLen schreef:
Hoi lieve imprezz.

Ik vind je wel een beetje gekkie dat je bij een K proccesor geen z270 moederbord haalt om te overclocken aangezien dat dit je fps stabiel op 400 kan zetten. Wat je wel kan doen is in je bios cstepping uit zetten. En je cores unparken

Gegroet Kuilen

Lieve schat,

Die zooi heb ik al uitgezet, ook hpet. Ik hoef niet te overclocken aangezien 3.8Ghz meer dan genoeg moet zijn voor CSGO. Cores unparken deed ik altijd wel op windows 7. Hoe werkt dit bij Windows 10?
clean install gedaan?
Matthiasdiaz schreef op 10 April 2017 - 11:21 #3991833
Avatar
179 berichten
Amateur
Matthiasdiaz schreef:
Imprezz schreef:
KuiLen schreef:
Hoi lieve imprezz.

Ik vind je wel een beetje gekkie dat je bij een K proccesor geen z270 moederbord haalt om te overclocken aangezien dat dit je fps stabiel op 400 kan zetten. Wat je wel kan doen is in je bios cstepping uit zetten. En je cores unparken

Gegroet Kuilen

Lieve schat,

Die zooi heb ik al uitgezet, ook hpet. Ik hoef niet te overclocken aangezien 3.8Ghz meer dan genoeg moet zijn voor CSGO. Cores unparken deed ik altijd wel op windows 7. Hoe werkt dit bij Windows 10?
clean install gedaan?
btw cores unparken was removed in windows 8 dus enige wat je kan doen is power management op high zetten wat dat betreft
KuiLen schreef op 10 April 2017 - 11:22 #3991834
Avatar
133 berichten
Amateur
Even zoeken op reddit en je vind de core unpark utility. Zou je aida64 kunnen downloaden een stresstest doen en kijken of all je cores op 3.8 ghz stabiel draaien. Xoxo

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
Imprezz schreef op 10 April 2017 - 11:23 #3991835
Avatar
2596 berichten
Te enthousiast
Matthiasdiaz schreef:
Matthiasdiaz schreef:
Imprezz schreef:
KuiLen schreef:
Hoi lieve imprezz.

Ik vind je wel een beetje gekkie dat je bij een K proccesor geen z270 moederbord haalt om te overclocken aangezien dat dit je fps stabiel op 400 kan zetten. Wat je wel kan doen is in je bios cstepping uit zetten. En je cores unparken

Gegroet Kuilen

Lieve schat,

Die zooi heb ik al uitgezet, ook hpet. Ik hoef niet te overclocken aangezien 3.8Ghz meer dan genoeg moet zijn voor CSGO. Cores unparken deed ik altijd wel op windows 7. Hoe werkt dit bij Windows 10?
clean install gedaan?
btw cores unparken was removed in windows 8 dus enige wat je kan doen is power management op high zetten wat dat betreft

Clean install gedaan. Ah ok jammer. Power management staat op full performance, zowel in windows als nvidia settings.
Matthiasdiaz schreef op 10 April 2017 - 11:25 #3991836
Avatar
179 berichten
Amateur
KuiLen schreef:
Even zoeken op reddit en je vind de core unpark utility. Zou je aida64 kunnen downloaden een stresstest doen en kijken of all je cores op 3.8 ghz stabiel draaien. Xoxo

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
ik zou gwn kijken naar processor load als csgo aan staat, stresstest zou niks moeten geven bij nieuwe i5 en fps drops in csgo zijn meestal altijd omdat de processor rare spikes krijgt door een of andere csgo setting (in mijn ervaring dan)
KuiLen schreef op 10 April 2017 - 11:28 #3991837
Avatar
133 berichten
Amateur
Matthiasdiaz schreef:
Matthiasdiaz schreef:
Imprezz schreef:
KuiLen schreef:
Hoi lieve imprezz.

Ik vind je wel een beetje gekkie dat je bij een K proccesor geen z270 moederbord haalt om te overclocken aangezien dat dit je fps stabiel op 400 kan zetten. Wat je wel kan doen is in je bios cstepping uit zetten. En je cores unparken

Gegroet Kuilen

Lieve schat,

Die zooi heb ik al uitgezet, ook hpet. Ik hoef niet te overclocken aangezien 3.8Ghz meer dan genoeg moet zijn voor CSGO. Cores unparken deed ik altijd wel op windows 7. Hoe werkt dit bij Windows 10?
clean install gedaan?
btw cores unparken was removed in windows 8 dus enige wat je kan doen is power management op high zetten wat dat betreft

Je hebt gelijk ook nog. Zit bij elke fresh install gewoon dus iets useless te doen :(

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
KuiLen schreef op 10 April 2017 - 11:29 #3991838
Avatar
133 berichten
Amateur
Matthiasdiaz schreef:
KuiLen schreef:
Even zoeken op reddit en je vind de core unpark utility. Zou je aida64 kunnen downloaden een stresstest doen en kijken of all je cores op 3.8 ghz stabiel draaien. Xoxo
ik zou gwn kijken naar processor load als csgo aan staat, stresstest zou niks moeten geven bij nieuwe i5 en fps drops in csgo zijn meestal altijd omdat de processor rare spikes krijgt door een of andere csgo setting (in mijn ervaring dan)

De stresstest is om te kijken of de cpu stabiel op 3.8 ghz draait (cstepping etc.)

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
JelluN schreef op 10 April 2017 - 13:37 #3991842
Avatar
168 berichten
Amateur
als jij niet wilt overclocken moet jij geen K chip kopen broer
Kontbijtkoekje schreef op 10 April 2017 - 13:42 #3991843
Avatar
252 berichten
Hobbyist
Heb je die windows 10 XBOX Game DVR shit uitgezet?

Al de drivers van al je componenten up to date? (heb je cute programma's voor als Driver Booster)

Probeer anders ook oudere GPU drivers uit, Ik merk dat er wel ez een schommeling van ~40 average fps kan zijn tussen bepaalde drivers. Maar ik heb dan ook vorige generatie GPU (980)
Imprezz schreef op 10 April 2017 - 14:20 #3991844
Avatar
2596 berichten
Te enthousiast
JelluN schreef:
als jij niet wilt overclocken moet jij geen K chip kopen broer

De 7600 heeft een basis klok frequentie van 3,5Ghz, en de K versie 3,8Ghz. De K is maar 13 euro duurder. Lijkt mij een prima keuze broer.
Kontbijtkoekje schreef:
Heb je die windows 10 XBOX Game DVR shit uitgezet?

Al de drivers van al je componenten up to date? (heb je cute programma's voor als Driver Booster)

Probeer anders ook oudere GPU drivers uit, Ik merk dat er wel ez een schommeling van ~40 average fps kan zijn tussen bepaalde drivers. Maar ik heb dan ook vorige generatie GPU (980)

Ja heb ook al getest met verschillende nvidia drivers. Kan geen verschil ontdekken. DVR uitgezet, en alles is up to date. Bedankt voor je input though :)
mikezrzG schreef op 10 April 2017 - 14:50 #3991846
Avatar
1240 berichten
Bijna 1337
-threads 4 of 8 in launchoptions? Misschien gebruikt hij niet alle cores?


Laatst gewijzigd op 10 April 2017 - 14:51

Matthiasdiaz schreef op 10 April 2017 - 15:28 #3991847
Avatar
179 berichten
Amateur
mikezrzG schreef:
-threads 4 of 8 in launchoptions? Misschien gebruikt hij niet alle cores?
haalt niks uit, launch options zijn niet het verschil tussen 300 en 140 fps btw
JelluN schreef op 10 April 2017 - 15:44 #3991849
Avatar
168 berichten
Amateur
"mat_queue_mode 2" waarschijnlijke heb je die al maar zo niet probeer dan even.
sk1llz schreef op 10 April 2017 - 15:52 #3991850
Avatar
1897 berichten
Net 1337 geweest
Misschien kan je hier iets mee
Matthiasdiaz schreef op 10 April 2017 - 15:57 #3991851
Avatar
179 berichten
Amateur
sk1llz schreef:
Misschien kan je hier iets mee
driekwart van die guide zijn preference settings en onnodige commands
Imprezz schreef op 10 April 2017 - 17:06 #3991852
Avatar
2596 berichten
Te enthousiast
JelluN schreef:
"mat_queue_mode 2" waarschijnlijke heb je die al maar zo niet probeer dan even.

Default is volgens mij -1. Ik zou 2 is proberen (denk niet dat het veel gaat uitmaken)

sk1llz schreef:
Misschien kan je hier iets mee

Nice guide! Zitten wel een paar dingen tussen die ik kan proberen :)
gnux schreef op 10 April 2017 - 23:22 #3991860
Avatar
2329 berichten
Te enthousiast
Die videokaart is ook niet echt goed heah..

Anders ga je eens met HWINFO64 draaiend een potje spelen, kan je daarna zien wat de hele tijd op 100 procent peakt,

Ik gok je videokaart, ik had namelijk een gigabyte 1060 6GB en die was zelfs onder de maat om mijn processor bij te houden. (i7 4790K @ 4.6 constant) Heb daarna een 1070 aangeschaft.

edit //
zie ook een gast op youtube met een 1060 3gb en een 6500k en die heeft op dust2 ook drops naar 150 fps.. Dus lijkt me niet heel raar..


Laatst gewijzigd op 10 April 2017 - 23:24

Imprezz schreef op 11 April 2017 - 07:41 #3991864
Avatar
2596 berichten
Te enthousiast
gnux schreef:
Die videokaart is ook niet echt goed heah..

Anders ga je eens met HWINFO64 draaiend een potje spelen, kan je daarna zien wat de hele tijd op 100 procent peakt,

Ik gok je videokaart, ik had namelijk een gigabyte 1060 6GB en die was zelfs onder de maat om mijn processor bij te houden. (i7 4790K @ 4.6 constant) Heb daarna een 1070 aangeschaft.

edit //
zie ook een gast op youtube met een 1060 3gb en een 6500k en die heeft op dust2 ook drops naar 150 fps.. Dus lijkt me niet heel raar..

Zou het best wel eens kunnen zijn inderdaad. De 1070/1080 zijn alleen zo duur :cry:
scythe schreef op 11 April 2017 - 08:08 #3991865
Avatar
693 berichten
Veel vrije tijd
Gewoon een maandje sparen Victor dat kan jij! De 1070 en 1080 zijn zoveel beter dan de 1060. De 1080 is zelfs zwaar in prijs gedaald.
KuiLen schreef op 11 April 2017 - 08:26 #3991866
Avatar
133 berichten
Amateur
Imprezz schreef:
gnux schreef:
Die videokaart is ook niet echt goed heah..

Anders ga je eens met HWINFO64 draaiend een potje spelen, kan je daarna zien wat de hele tijd op 100 procent peakt,

Ik gok je videokaart, ik had namelijk een gigabyte 1060 6GB en die was zelfs onder de maat om mijn processor bij te houden. (i7 4790K @ 4.6 constant) Heb daarna een 1070 aangeschaft.

edit //
zie ook een gast op youtube met een 1060 3gb en een 6500k en die heeft op dust2 ook drops naar 150 fps.. Dus lijkt me niet heel raar..

Zou het best wel eens kunnen zijn inderdaad. De 1070/1080 zijn alleen zo duur :cry:

Die vidkaart is sterk zat om 400 fps constant te pushen ik heb m zelf ook en zit stabiel op 400

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
Yookees schreef op 11 April 2017 - 10:19 #3991867
Avatar
79 berichten
Noob
ik heb een keer gehad dat ik een faulty cpu had. drops van idd 400fps naar 150 als er veel actie aan te pas kwam.
aslanght schreef op 11 April 2017 - 10:33 #3991869
Avatar
1066 berichten
Bijna 1337
Had in die prijsklasse ook niet voor de 1060 gegaan maar dat terzijde

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
fRe schreef op 11 April 2017 - 17:16 #3991873
Avatar
2220 berichten
Te enthousiast
https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/64pfwr/csgo_china_presentation_some_screencaps/

Van wat ik hieruit kan afleiden lijkt er deze zomer een update te komen van cs naar source2 engine, misschien dat dat nog wonderen voor je gaat doen

Edit:
Quote:
Matchmaking:64tick
Official Community Server:128tick

Server will give Different ISPs player support
Unique Anti-Cheating Account system:Bind with Alipay credit system.
Linked to other platform like B5 and 5E.
Banned account can not log in any platform
(Alipay is the biggest virtual payment platform run with the biggest online retail platform TaoBao)

Chinese mod maker unique pass
CPL(pro league) and City Elite Event(semi and pff)

Release at Apr.18

bonus:
Valve developing AI anti-cheat
Source2 and new UI incoming
next operation will be released in 2017 summer


Laatst gewijzigd op 11 April 2017 - 17:17

TmK schreef op 11 April 2017 - 17:37 #3991874
Avatar
13500 berichten
Eindbaas
ja volvo tijd in zomer 17 oftewel in 2020
Matthiasdiaz schreef op 11 April 2017 - 17:45 #3991875
Avatar
179 berichten
Amateur
Imprezz schreef:
gnux schreef:
Die videokaart is ook niet echt goed heah..

Anders ga je eens met HWINFO64 draaiend een potje spelen, kan je daarna zien wat de hele tijd op 100 procent peakt,

Ik gok je videokaart, ik had namelijk een gigabyte 1060 6GB en die was zelfs onder de maat om mijn processor bij te houden. (i7 4790K @ 4.6 constant) Heb daarna een 1070 aangeschaft.

edit //
zie ook een gast op youtube met een 1060 3gb en een 6500k en die heeft op dust2 ook drops naar 150 fps.. Dus lijkt me niet heel raar..

Zou het best wel eens kunnen zijn inderdaad. De 1070/1080 zijn alleen zo duur :cry:
ik speel met een 960 en haal 300 fps constant op alle maps en op nuke 230 met dezelfde processor dus dat is sws al uitgesloten
NexFox schreef op 11 April 2017 - 23:56 #3991880
Avatar
9 berichten
Noob
fRe schreef:
https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/64pfwr/csgo_china_presentation_some_screencaps/

Van wat ik hieruit kan afleiden lijkt er deze zomer een update te komen van cs naar source2 engine, misschien dat dat nog wonderen voor je gaat doen

Edit:
Quote:
Matchmaking:64tick
Official Community Server:128tick

Server will give Different ISPs player support
Unique Anti-Cheating Account system:Bind with Alipay credit system.
Linked to other platform like B5 and 5E.
Banned account can not log in any platform
(Alipay is the biggest virtual payment platform run with the biggest online retail platform TaoBao)

Chinese mod maker unique pass
CPL(pro league) and City Elite Event(semi and pff)

Release at Apr.18

bonus:
Valve developing AI anti-cheat
Source2 and new UI incoming
next operation will be released in 2017 summer

Gaben had volgens mij tijdens een AMA laatst gezegt dat CSGO geen volledige port naar source2 zou krijgen, sommige delen zouden wel geimplementeerd worden maar nooit een volledige upgrade.


Source: https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/5olz97/gaben_ama_summary/


Laatst gewijzigd op 11 April 2017 - 23:56

Logix_X schreef op 12 April 2017 - 01:46 #3991881
Avatar
179 berichten
Amateur
NexFox schreef:
fRe schreef:
https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/64pfwr/csgo_china_presentation_some_screencaps/

Van wat ik hieruit kan afleiden lijkt er deze zomer een update te komen van cs naar source2 engine, misschien dat dat nog wonderen voor je gaat doen

Edit:
Quote:
Matchmaking:64tick
Official Community Server:128tick

Server will give Different ISPs player support
Unique Anti-Cheating Account system:Bind with Alipay credit system.
Linked to other platform like B5 and 5E.
Banned account can not log in any platform
(Alipay is the biggest virtual payment platform run with the biggest online retail platform TaoBao)

Chinese mod maker unique pass
CPL(pro league) and City Elite Event(semi and pff)

Release at Apr.18

bonus:
Valve developing AI anti-cheat
Source2 and new UI incoming
next operation will be released in 2017 summer

Gaben had volgens mij tijdens een AMA laatst gezegt dat CSGO geen volledige port naar source2 zou krijgen, sommige delen zouden wel geimplementeerd worden maar nooit een volledige upgrade.


Source: https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/5olz97/gaben_ama_summary/

Nouja het is meer dat Source2 niet echt en compleet nieuwe engine is maar gewoon een update van de Source engine dus implementeren ze kleine stukken ervan in CS:GO omdat je anders een hele game in 1x moet rewriten en ja dan krijg je tyfus veel bugs. maar Panorama UI ( die deze zomer dan zou komen) zal een flinke FPS boost gaan geven.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->