Namezz schreef op 1 May 2015 - 01:35 #3975351
Avatar
380 berichten
Hobbyist
Heren,

Ik heb nu in mn pc zitten:

x AMD Phenom II x4 945 3 Ghz
x ATI Radeon HD 5770 1GB
x 8GB Ram 1333 Mhz

Nou is het met die 5770 1gb niet echt fijn spelen omdat ik hem dan op directx 10.1 moet
om in 1920x1080 te spelen.

Nou ben ik op zoek naar een kaart die in het systeem past en die 2ehands een beetje goedkoop is.
Hebben jullie een aanrader? Hoeft niet een super kaart te zijn als het maar wat beter werkt allemaal.

Bedankt alvast!
legendareN schreef op 1 May 2015 - 06:46 #3975353
Avatar
9647 berichten
Gamelux Elite
270x, 280, 280x?

sowieso wat minimale informatie, kast, voeding etc ? budget?


Laatst gewijzigd op 1 May 2015 - 07:35

michieltje schreef op 1 May 2015 - 10:57 #3975355
Avatar
27 berichten
Noob
Koop een nvidea 760gtx gaming edition of iets wat er op lijkt.
blew schreef op 1 May 2015 - 14:44 #3975357
Avatar
4258 berichten
Vierkante ogen
wat is je budget

ja het is eigenlijk al gezegd maar als ik jou was dan zou ik gaan voor een GeForce 700 Serie,
GeForce 900 Serie, Radeon R7 Serie of Radeon R9 Serie (afhankelijk van budget)


Laatst gewijzigd op 1 May 2015 - 14:50

V1RT schreef op 2 May 2015 - 01:43 #3975363
Avatar
3525 berichten
Vierkante ogen
blew schreef:
wat is je budget

ja het is eigenlijk al gezegd maar als ik jou was dan zou ik gaan voor een GeForce 700 Serie,
GeForce 900 Serie, Radeon R7 Serie of Radeon R9 Serie (afhankelijk van budget)

bruuuuuuur bouw een pc voor me
WsH schreef op 2 May 2015 - 15:03 #3975371
Avatar
7502 berichten
Gamelux Elite
iets met veel geheugen is goed voor GTA
V1RT schreef op 3 May 2015 - 03:47 #3975384
Avatar
3525 berichten
Vierkante ogen
WsH schreef:
iets met veel geheugen is goed voor GTA
die pakt toch 4gb op ultra ?
WsH schreef op 3 May 2015 - 10:33 #3975387
Avatar
7502 berichten
Gamelux Elite
V1RT schreef:
WsH schreef:
iets met veel geheugen is goed voor GTA
die pakt toch 4gb op ultra ?
Yes, gta V wil al z'n textures inladen in het videokaart geheugen, vooral bij hoge settings/resoluties
siQ schreef op 3 May 2015 - 11:57 #3975389
Avatar
406 berichten
Hobbyist
V1RT schreef:
WsH schreef:
iets met veel geheugen is goed voor GTA
die pakt toch 4gb op ultra ?

Als je alles op max gooit op 1080p gaat ie volgens mij zelfs nog een beetje over de 4GB heen
blew schreef op 3 May 2015 - 18:15 #3975399
Avatar
4258 berichten
Vierkante ogen
siQ schreef:
V1RT schreef:
WsH schreef:
iets met veel geheugen is goed voor GTA
die pakt toch 4gb op ultra ?

Als je alles op max gooit op 1080p gaat ie volgens mij zelfs nog een beetje over de 4GB heen

heb zelf 2gb videogeheugen en alles op very high 1080p en post fx op ultra en hij zegt wel dat ie meer dan 2gb gebruikt maar game draait verder gewoon stabiel goede fps
WsH schreef op 3 May 2015 - 18:26 #3975400
Avatar
7502 berichten
Gamelux Elite
blew schreef:
siQ schreef:
V1RT schreef:
WsH schreef:
iets met veel geheugen is goed voor GTA
die pakt toch 4gb op ultra ?

Als je alles op max gooit op 1080p gaat ie volgens mij zelfs nog een beetje over de 4GB heen

heb zelf 2gb videogeheugen en alles op very high 1080p en post fx op ultra en hij zegt wel dat ie meer dan 2gb gebruikt maar game draait verder gewoon stabiel goede fps
yeah dan gaat hij swappen met je 'ekte' geheugen dacht ik. Werkt iets trager, maar als je alles goed voor elkaar hebt (CPU/geheugen/videokaart) maakt het niet heel veel uit.
V1RT schreef op 4 May 2015 - 00:04 #3975409
Avatar
3525 berichten
Vierkante ogen
WsH schreef:
blew schreef:
siQ schreef:
V1RT schreef:
WsH schreef:
iets met veel geheugen is goed voor GTA
die pakt toch 4gb op ultra ?

Als je alles op max gooit op 1080p gaat ie volgens mij zelfs nog een beetje over de 4GB heen

heb zelf 2gb videogeheugen en alles op very high 1080p en post fx op ultra en hij zegt wel dat ie meer dan 2gb gebruikt maar game draait verder gewoon stabiel goede fps
yeah dan gaat hij swappen met je 'ekte' geheugen dacht ik. Werkt iets trager, maar als je alles goed voor elkaar hebt (CPU/geheugen/videokaart) maakt het niet heel veel uit.
maar een Asus STRIX-GTX970-4GD5 zou toch geen moeite moeten hebben met GTA V?
siQ schreef op 4 May 2015 - 01:03 #3975410
Avatar
406 berichten
Hobbyist
V1RT schreef:
WsH schreef:
blew schreef:
siQ schreef:
V1RT schreef:
WsH schreef:
iets met veel geheugen is goed voor GTA
die pakt toch 4gb op ultra ?

Als je alles op max gooit op 1080p gaat ie volgens mij zelfs nog een beetje over de 4GB heen

heb zelf 2gb videogeheugen en alles op very high 1080p en post fx op ultra en hij zegt wel dat ie meer dan 2gb gebruikt maar game draait verder gewoon stabiel goede fps
yeah dan gaat hij swappen met je 'ekte' geheugen dacht ik. Werkt iets trager, maar als je alles goed voor elkaar hebt (CPU/geheugen/videokaart) maakt het niet heel veel uit.
maar een Asus STRIX-GTX970-4GD5 zou toch geen moeite moeten hebben met GTA V?

Dat is precies de GPU die ik heb, werkt prima. Alles op ultra (2x AA, FXAA uit, tesselation uit, dx10.1) komt niet onder de ~55fps in online.
V1RT schreef op 4 May 2015 - 19:06 #3975447
Avatar
3525 berichten
Vierkante ogen
siQ schreef:
V1RT schreef:
WsH schreef:
blew schreef:
siQ schreef:
V1RT schreef:
WsH schreef:
iets met veel geheugen is goed voor GTA
die pakt toch 4gb op ultra ?

Als je alles op max gooit op 1080p gaat ie volgens mij zelfs nog een beetje over de 4GB heen

heb zelf 2gb videogeheugen en alles op very high 1080p en post fx op ultra en hij zegt wel dat ie meer dan 2gb gebruikt maar game draait verder gewoon stabiel goede fps
yeah dan gaat hij swappen met je 'ekte' geheugen dacht ik. Werkt iets trager, maar als je alles goed voor elkaar hebt (CPU/geheugen/videokaart) maakt het niet heel veel uit.
maar een Asus STRIX-GTX970-4GD5 zou toch geen moeite moeten hebben met GTA V?

Dat is precies de GPU die ik heb, werkt prima. Alles op ultra (2x AA, FXAA uit, tesselation uit, dx10.1) komt niet onder de ~55fps in online.
Thanks man ! wilde ik even weten voor dat ik het aanschaf.. maar zit nu nog te twijfelen of ik moet wachten totdat die nieuwe kaarten over paar weken uit zijn.. STRIX kaart wordt dan goedkoper.
by the way wat is je mobo+cpu+geheugen als ik vragen mag?
siQ schreef op 4 May 2015 - 19:11 #3975449
Avatar
406 berichten
Hobbyist
V1RT schreef:
siQ schreef:
V1RT schreef:
WsH schreef:
blew schreef:
siQ schreef:
V1RT schreef:
WsH schreef:
iets met veel geheugen is goed voor GTA
die pakt toch 4gb op ultra ?

Als je alles op max gooit op 1080p gaat ie volgens mij zelfs nog een beetje over de 4GB heen

heb zelf 2gb videogeheugen en alles op very high 1080p en post fx op ultra en hij zegt wel dat ie meer dan 2gb gebruikt maar game draait verder gewoon stabiel goede fps
yeah dan gaat hij swappen met je 'ekte' geheugen dacht ik. Werkt iets trager, maar als je alles goed voor elkaar hebt (CPU/geheugen/videokaart) maakt het niet heel veel uit.
maar een Asus STRIX-GTX970-4GD5 zou toch geen moeite moeten hebben met GTA V?

Dat is precies de GPU die ik heb, werkt prima. Alles op ultra (2x AA, FXAA uit, tesselation uit, dx10.1) komt niet onder de ~55fps in online.
Thanks man ! wilde ik even weten voor dat ik het aanschaf.. maar zit nu nog te twijfelen of ik moet wachten totdat die nieuwe kaarten over paar weken uit zijn.. STRIX kaart wordt dan goedkoper.
by the way wat is je mobo+cpu+geheugen als ik vragen mag?

ASUS Maximus V gene
Intel 3570k
16GB G.Skill 1866Mhz

Ooh ik moet wel zeggen dat mijn videokaart een probleem heeft, de ventilator gaat zo nu en dan random op 100% draaien. En het lijkt er niet op dat ik de enige ben die problemen met deze exacte versie heeft. Kaart werkt verder prima maar die fan is soms best irritant.
Namezz schreef op 5 May 2015 - 03:33 #3975462
Avatar
380 berichten
Hobbyist
legendareN schreef:
270x, 280, 280x?

sowieso wat minimale informatie, kast, voeding etc ? budget?

Het is een Aerocool PGS-V met een 475watt voeding.
Budget is eigenlijk gewoon minimaal niet meer dan zeg €125.

Bijv als ik nu speel heb ik soms als ik tegen een berg op rij dat ik door de grond heen rijd omdat de textures nog niet geladen zijn oid.

Hij hoeft niet op max settings te draaien als die maar gewoon steady loopt.

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile
legendareN schreef op 5 May 2015 - 07:17 #3975464
Avatar
9647 berichten
Gamelux Elite
Namezz schreef:
legendareN schreef:
270x, 280, 280x?

sowieso wat minimale informatie, kast, voeding etc ? budget?

Het is een Aerocool PGS-V met een 475watt voeding.
Budget is eigenlijk gewoon minimaal niet meer dan zeg €125.

Bijv als ik nu speel heb ik soms als ik tegen een berg op rij dat ik door de grond heen rijd omdat de textures nog niet geladen zijn oid.

Hij hoeft niet op max settings te draaien als die maar gewoon steady loopt.

Dit bericht is geplaatst vanaf mobile.pngGamelux Mobile

Tweakers vraag en aanbod, 2ehands 7950 oid. Werkt prima :) rond de 80-100 euro

Veel beters kan je niet vinden voor het budget. Eigenlijk zou je rond de 150 euro moeten sparen voor een 280/x (tweedehands). Dan kan je aankomende 2-3 jaar vooruit.

Hoe dan ook, 7950 beste keuze, want nieuw koop je niks beters dan de 7950 voor 125euro. Zelfs voor 150 niet :p


Laatst gewijzigd op 5 May 2015 - 07:19

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->