Corsair SP2500

Geschreven door 'itons'' op Monday, 23 May 2011 om 17:50

De HS1 headset van Corsair liet eerder zien dat het bedrijf naast RAM-geheugen ook uitstekende audio producten maakt. Met een beetje fantasie zou je de SP2500 als de grote broer van de HS1 kunnen betitelen, maar in plaats van een headset kijken we deze keer naar een 2.1 desktop speaker set.

Met de SP2500 richt Corsair zich op gamers die behoefte hebben aan speakers die goed geluid produceren, niet alleen voor games, maar ook bij films en muziek. Net als bij de HS1 was de insteek van Corsair om het beste product te maken dat er te krijgen is, een lovenswaardige insteek. Gamelux ontfermde zich langere tijd over de speakerset om alle ins en outs aan jullie te kunnen rapporteren en te kijken of Corsair wederom in hun missie is geslaagd.

Uiterlijk en bouwkwaliteit
In de gigantische doos waarin de speakers geleverd worden vinden we, zonder te overdrijven, een subwoofer ter grootte van een gemiddelde PC kast. De subwoofer verzorgt de bass in het geluid en met dit monster kun je ervan uit gaan dat er altijd voldoende bass te horen is. Daarnaast omvat het pakket 2 satelliet speakers, een controle pod en de benodigde kabels. Bij de satelliet speakers worden tevens 2 kleine standaards meegeleverd om de boxen omhoog of omloog te richten. Dat kan handig zijn als je de boxen op een plank boven je monitor neerzet bijvoorbeeld.

De algemene bouwkwaliteit van deze set is piekfijn in orde. Alle onderdelen maken een degelijke indruk en kunnen tegen een stootje. De tweeters van de satellieten worden beschermd met zwart metaal gaas en worden elk op de subwoofer aangesloten met een stevige kabel. Het totale vermogen van de set zou volgens Corsair 232 Watt zijn. De controle pod, die je gebruikt om het volume te regelen, de set aan te zetten en presets te kiezen, is wat licht, maar stevig genoeg.

De afstandsbediening van de SP2500 is voorzien van een klein schermpje (1.8''), wat gebruikt wordt om instellingen van de set aan te passen en het volume niveau te laten zien. Er zitten 5 knoppen op: de aan/uit-knop, de volume/mute knop, een knop om het geluidsniveau van de satellieten aan te passen, een knop voor het geluidsniveau van de subwoofer en de algemene instellingen knop. Je kunt dus onafhankelijk het volume van de satellieten en de subwoofer aanpassen. Zo kun je extra bass toevoegen of juist de subwoofer helemaal uitschakelen. Ook kun je een koptelefoon aansluiten op de afstandsbediening die dan het geluid doorstuurt.

De hele set is uitgevoerd in het zwart, met als details het Corsair logo op alle onderdelen en een blauwe cirkel op de tweeter van de satellieten. De set is redelijk 'vierkant' en heeft niet het meest opvallende of vernieuwende design, maar dat is ook niet nodig natuurlijk. Uiteindelijk draait het om het geluid.

Geluidskwaliteit

De SP2500 is zo ontwikkeld dat de set ook bij 100% volume niet vervormd. Dit hebben we veelvuldig getest met verschillende soorten muziek, uiteenlopend van pop, rap, rock tot 8-bit muziek. De belofte dat het geluid altijd helder blijft zonder geruis of gekraak klopt. Bij gebruik op een normaal volume is het geluid heel goed. We speelden verschillende games, vooral explosies en geweerschoten kregen in vergelijking tot andere setjes meer 'body'. In films presteert de SP2500 ook goed, als je beschikt over een relatief grote monitor dan maakt de SP2500 de ervaring helemaal af door uitstekend geluid te leveren. Spraak blijft goed te verstaan, ook tijdens heftige actie scenes.

Daarnaast kan de set ook Digital Signal Processing (DSP) toepassen. Dit betekend dat het geluid digitaal verbeterd kan worden. Hierbij kun je de keuze maken uit omgevings profielen en equalizer profielen. De omgevingsprofielen passen het geluid aan om een bepaald soort omgeving te simuleren. Denk aan instellingen zoals: stadion, concert hal,club of theater. Een van de meer opvallendere instellingen is "Late night mode". Zodra je deze modus activeert probeert de set zoveel mogelijk de bastonen naar de satellieten te sturen, zodat jij lekker kan gamen en je ouders ongestoord van hun nachtrust kunnen genieten.

Conclusie
Als we dan echt minpunten moeten toekennen aan de SP2500 komen er een aantal kleine dingen naar voren. De volume knop van de afstandsbediening had iets groter gemogen en had meer grip moeten geven. Bij ons review exemplaar was het opvallend dat de volume knop, die ook dienst doet als muteknop, niet altijd goed reageerde als deze ingedrukt werd. Erg vervelend als er muziek aanstaat en je wilt bijvoorbeeld de telefoon opnemen. De volume knop moet dus goed ingedrukt worden voor de set reageert. Dit probleem lijkt zich voornamelijk voor te doen als het schermpje al een tijdje uit is.

Verder is het jammer dat je niet kunt zien hoe hard de set staat als het schermpje uit is. Deze schakelt zichzelf uit, instelbaar na 5 tot 60 seconden. Op die manier kun je soms voor luidruchtige verrassingen komen te staan.

Alles bij elkaar heeft Corsair met verve hun doel bereikt om een kwalitatief uitzonderlijke 2.1 speakerset op de markt te brengen. De bouwkwaliteit en geluidskwaliteit van de set zijn zeer goed en extras zoals het schermpje in de afstandsbediening en de DSP functionaliteit maken het helemaal af. Zoals altijd heeft kwaliteit echter ook een prijs en zul je zo'n 180 tot 200 euro af moeten staan om de SP2500 in jouw bezit te krijgen. Daarmee is de set zeker niet goedkoop en dat is jammer, want eigenlijk zou iedereen een SP2500 thuis moeten hebben staan.

Eindcijfer: 9/10

Reacties

Scopy schreef op 23 May 2011 - 18:06 0 thumbs
Avatar
 
Leuk setje wel prijzig!
Finjays schreef op 23 May 2011 - 18:08 0 thumbs
Avatar
 
duur grapje idd
CAIPI schreef op 23 May 2011 - 18:13 0 thumbs
Avatar
 
vind ik best meevallen.. seht gut aus
Vr4nckuh schreef op 23 May 2011 - 19:51 0 thumbs
Avatar
 
duur grapje aangezien je voor +- 60-70 euro meer een Logitech Z5600 Digital in huis hebt ;) *5.1 weliswaar)
eagle schreef op 25 May 2011 - 19:19 0 thumbs
Avatar
 
Toevallig hebben ze het net over deze speakers bij GK/HWW :D
"echt een drollenbak" "ik was er [bij de review] te positief over" "koop die set niet" "Cheape kut-shit"

bron - En ook nog even de review zelf.

Niet negatief bedoelt hoor, vind de reviews een goede toevoeging aan Gamelux maar de tegenstrijdige conclusie viel me gewoon op.

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->