Cooler Master Storm Sentinel Zero-G

Geschreven door 'Sumera'' op Tuesday, 10 May 2011 om 21:22

De CM Storm Sentinel Advance heeft al een tijd op de markt gestaan en was zeker niet slecht, maar zal voortaan slechts bekend staan als "het broertje van". De opvolger, de CM Storm Sentinel Zero-G heeft alle goede features van zijn voorganger, maar is getweakt en geoptimaliseerd.

De Sentinel Zero-G wordt, zoals we dat van CM Storm wel gewend zijn, in een mooie verpakking geleverd. Wanneer je de verpakking open doet, zal wat je daarin aantreft je ook zeker niet teleur stellen. Je kan duidelijk zien dat er aandacht is besteed aan het design van de muis, alhoewel deze vrijwel identiek is aan zijn voorganger. Iets anders wat ook direct weer opvalt is het oude bekende LCD schermpje, welke we nog kennen van zijn voorloper. Overbodig? Misschien, maar altijd leuk om het één en ander te customizen en de visuele feedback die je zo nu en dan krijgt geeft het zeker een bestaansrecht. Een ander feit waar je niet omheen kan: de muis is groot! Ben jij een gamer die gewend is om de muis met de vingertoppen te besturen dan is deze muis misschien niet helemaal jouw ding en kan je beter verder kijken voor de CM Storm Spawn. Gebruik je echter je gehele hand dan ligt deze er zeer comfortabel bij.

De specificaties
- Muis type: Laser
- Resolutie: 5600 DPI
- Afmetingen: 83.5mm × 135mm × 40mm
- Gewicht: 161,5 gram
- Polling rate: 1000 Hz
- Reactietijd: 1 ms
- Geheugen: 128 kb
- Tracking snelheid: 235 IPS
- Acceleratie: max 5G    

Puur kijkende naar de specificaties is het sowieso geen slechte muis, maar als je kijkt naar de afmetingen en het gewicht zie je zeker dat het geen kleintje is. Onderin de muis bevinden zich echter 5 gewichtjes van elk 4,5 gram. Zo heb je toch een significante speling van 22,5 gram wanneer je de muis toch wat te zwaar vindt. Wanneer we dit vergelijken met zijn voorganger zien we dat onder andere het geheugen verdubbeld is. Wat natuurlijk ook meteen opvalt zijn die 5600 DPI. Gelukkig vinden we voor dit laatste een disc in de verpakking welke ons hierbij kan helpen.  

De laser

De laser in deze muis is wel iets om wat dieper op in te gaan. De Zero-G maakt namelijk gebruik van een twin laser engine welke in staat is om stabiele en betrouwbare precisie op te garanderen. De twee lasers maken gebruik van een doppler effect processing techniek en geavanceerde real-time tracking technologie, in plaats van het vaak discutabele door software geregelde prediction-fenomeen, om te zorgen dat je met een extreem hoge nauwkeurigheid kan spelen. Na zelf uitgebreid gespeeld te hebben met deze muis kan ik dan ook met een gerust hart zeggen dat het met de precisie wel goed zit.  

Software
Het eerste wat de software je vraagt wanneer je deze opstart is of je de sensor wilt optimaliseren voor RTS of FPS games. Wat dit precies doet is natuurlijk de vraag maar het geeft sowieso al een goed gevoel dat hier over wordt nagedacht. De driversoftware ziet er zelf heel indrukwekkend en spannend uit, maar is in alle essentie wat je er van kan verwachten. Desalniettemin heeft het een paar leuke extra's. Je hebt de mogelijkheid om maar liefst vijf verschillende profiles in te stellen. Hiermee kan je je muis volledig customizen voor bijvoorbeeld verschillende games. Per profiel kan je de knoppen verschillend instellen en heb je de keuze om vier verschillende DPI levels te kiezen. Wat ook opvalt is de USB Report Rate, totaal geen slechte feature om te hebben als je je nog herinnerd hoe dat vroeger allemaal moest. De driver stelt je in staat om kiezende uit een aantal rates met 1 klik op de knop je polling rate in te stellen.  

Ook kan je per profiel je muis volledig customizen voor zover dit mogelijk is. Zo kan je de kleuren instellen van de lampjes aan de voor- en bovenkant van je muis. Verder bevat de software tal van opties om scripts en macro's in te stellen, altijd handig voor de echte die-hard gebruikers. De macrofunctie is in alle essentie relatief simpel, zodoende dat er geen vertragingen en dergelijke toegevoegd kunnen worden. Dit maakt het dus gewoon een hele handige feature en, for the sake of e-sports, gelukkig geen makkelijke manier om voordeel te behalen boven je tegenstander.  

Wat echt super handig is, is dat wanneer je veranderingen maakt in de instellingen dan worden deze direct opgeslagen op de interne geheugen van de muis. Dit houdt dus in dat waar je ook gaat, je dezelfde muisinstellingen behoudt. Erg handig als je zo nu en dan eens naar een TUP-LAN gaat of voor een bootcamp in elk willekeurig gamecenter. Mocht je een echte pro zijn dan is deze muis zeker ideaal, wanneer je weer voor de zoveelste keer die finale op dat rot podium moet gaan spelen met die rare PCs.  

Met de software stel je alle knoppen in en kun je andere belangrijke settings aanpassen

 
De prijs

Met een winkelwaarde van rond de 70 euro is dit zeker geen goedkope muis en CM Storm wilt hier toch echt wel in het duurdere segment van de muizenmarkt meekomen. Naar mijn mening is de Zero-G hier een goede kandidaat voor en kan deze makkelijk meekomen met andere muizen in dit segment van onder andere Razer of Steelseries. Voor de casual gamer misschien wat te duur, maar als je het geld hebt om hierin te investeren is het absoluut geen slechte koop. 

Conclusie
Zelf ben ik vaak erg veeleisend, vooral als het op headsets of muizen aankomt, en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Ondanks dat de muis niet zo heel veel verschilt met zijn voorloper is het in alle essenties gewoon een goede muis. De vormgeving is ideaal voor palmgrip-gamers, ook als je een wat grotere hand hebt. De muis ziet er daarnaast gewoon erg mooi uit en werkt echt prima. De bijgeleverde software is krachtig en bevat alles wat je moet hebben. Of je nu FPS, RTS of misschien zelfs MMO speelt, het is zeker een geschikte muis en het geld waard.  

Eindcijfer: 8.5/10

Reacties

GERRiE schreef op 11 May 2011 - 22:37 0 thumbs
Avatar
 
nice review!
stiffMtjehz schreef op 11 May 2011 - 23:02 0 thumbs
Avatar
 
en ik win een inferno op fatlan.. baluh

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->