Sharkoon X-tatic SX Review

Geschreven door 'argaming'' op Wednesday, 8 December 2010 om 14:32

Na een eerdere poging van Sharkoon met de X-tatic 5.1 headsets gaan ze nu op de stereo toer met de Sharkoon X-tatic SX . Of dit een verstandige keus is? We zochten het voor jullie uit!

De Sharkoon X-tatic SX is een stereo headset en gaat dus niet de concurrentie aan met de grote merken op console headset gebied zoals Tritton en Astro. Wat Sharkoon wel doet met de X-tatic SX is de gamer een compleet pakket aanbieden voor een mooie stereo game ervaring voor een vrij bescheiden prijs van 60 euro.

Verpakking en uiterlijk
De verpakking waar de X-tatic-SX in wordt geleverd is een simpel doosje waar je alles in kunt vinden: een foldertje met de nodige uitleg over het aansluiten van de headset en wat reclame, maar daar houd het dan ook mee op.

Maar het draait natuurlijk voornamelijk om de headset zelf! Deze vind je terug in de doos met een vrij lang snoer van 3.5 meter voor de USB aansluiting en is ook voorzien van een 3.5mm plug, mocht je de headset met je PC willen gebruiken. Verder zitten er kabels bij die je tussen je TV en Xbox360 moet pluggen zodat je zowel geluid op je headset als TV krijgt. Weinig bijzonders tot zo ver dus, maar een groot voordeel van de X-tatic SX is de meegeleverde headset plug voor op je controller. Deze is hetzelfde als de plug van Microsoft zelf en zorgt ervoor dat je zonder kraken gebruik kunt maken van voice chat.

De headset zit degelijk in elkaar en de kleur zorgt voor een frisse uitstraling.

Geluid
Zoals gezegd richt Sharkoon zich met de X-tatic SX niet op het hogere 5.1 headset segment, maar weet toch de verrassen met zuiver, vol geluid. De headset heeft voldoende 'power' om een flinke bas uit te dragen en vervormd bijna niet op hogere volumes. Zelfs om muziek te luisteren is dit een aangename headset.

Draagcomfort 
De headset is degelijk in elkaar gezet en kent een zachte hoofdband en comfortabele oorschelpen. De headset laat zich gemakkelijke verstellen voor de gamers met bijzonder grote of kleine hoofden. In eerste instantie is de headset dus erg comfortabel en zal die niet storend zijn tijdens het gamen. Echter na enkele uren wordt toch duidelijk dat het stroeve plastic hier en daar gaat knellen. Als je dagenlange sessies wilt gaan houden is het dus belangrijk om af en toe even pauze te nemen.

Goed voor op een LAN ?
Tegenwoordig is het gebruikelijk om je eigen headset mee te nemen naar events of naar een LAN party. Zoals gezegd zijn de plastic delen van de headset vrij stroef en daarmee kwetsbaar bij een valpartij. Natuurlijk is de headset wel zo degelijk dat hij na 1 keer vallen niet volledig in stukken ligt, maar het is wel belangrijk de headset met enige zorg te vervoeren als je er lang plezier van wilt hebben.

Conclusie 
De Sharkoon X-tatic SX weet positief te verrassen: de headset zit degelijk in elkaar, levert geluidskwaliteit die ruim voldoende is en is met 60 euro geen dure headset. Natuulijk ontbreekt er een hoop poespas die je bij duurdere headsets wel terug vind, maar je moet jezelf afvragen of je die extra's nodig hebt. Ben je tevreden met mooi stereo geluid of wil je liever niet je duurdere headset meenemen op reis dan is de Sharkoon X-tatic SX een uitstekende headset voor jou! Eindoordeel: 8/10

+/- punten
+ Lang snoer van de Xbox360 naar headset
+ Geluidskwaliteit is goed
- Gaat na een paar uur knellen
- Stroef/breekbaar plastic

Afbeeldingen

    

 

Specificaties:
Features:
Gaming stereo headset for Xbox360
Two high quality 40 mm speakers
Simple connection through analog interface (RCA)
Flexible, detachable microphone
Microphone connected to Xbox 360 controller (2.5 mm plug)
In-line amplifier for powerful games sound output
Master volume control and microphone mute
Supports Xbox Live
Separate volume control for voice communication (Xbox Live)
USB-powered, no additional power adaptor needed
Built-in amplifier for optimal sound
Also suitable as PC headset via 3.5 mm stereo plug

Specifications (headphones):
Diameter: 40 mm
Impedance: 40 Ω
Sensitivity: 118 dB +/- 3 dB bei 1 KHz
Frequency response: 20 Hz – 20 kHz
Power output: 40 mW
Cable length: 370 cm +/-10 cm
Connectors: 3 x 3.5 mm connectors (white/at volume controller: microphone for Xbox 360, green: stereo playback, pink: microphone for PC only), 1x USB (power)

Specifications (microphone):
Diameter: 6 x 5 mm (L x B)
Directivity: omni-directional
Sensitivity: -58 dB +/- 3 dB
Impedance: 2.2 kΩ
Frequency response: 100 Hz – 2 kHz
Operating voltage: 4.5 V

Package contents:
Stereo headset X-Tatic SX
Detachable microphone
Adapter cable (3.5 mm stereo plug > 2x Cinch)
Chat cable (1x 3.5 mm stereo jack > 1x 2.5 mm stereo jack)
Manual flyer

 

Geschreven door : Johan Van Der Sanden / Argaming

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->