Fable 3 (Multiplayer)

Geschreven door 'argaming'' op Wednesday, 8 December 2010 om 14:34

Fable 3 is het laatste deel dat zal worden toegevoegd aan de franchise, die inmiddels al meer dan zes miljoen keer over de toonbank is gevlogen. Er zullen dan ook genoeg gamers zijn die vol verwachting op deze game hebben zitten wachten. Nu is hij er dan eindelijk, maar weet de franchise hiermee opnieuw aan de eisen van de fans te voldoen?

Online co-op

De multiplayer van Fable 3 moet je eigenlijk zien als een online co-op. Of je nou co-op speelt of online, het komt allebei ongeveer op het zelfde neer. Zo kun je samen op quests gaan of gewoon rondlopen in de straten van Albion, vrienden maken, trouwen, kinderen verwekken, enz. Het enige verschil is het feit dat je online verder uit elkaar kunt lopen zolang je maar wel in dezelfde regio blijft en daardoor kun je ook apart gaan werken of met de bevolking praten. Offline moet je namelijk wachten tot de andere klaar is met werken of praten, wat erg irritant kan zijn.

 

Again
Wanneer je eens langs gaat bij verschillende mensen om hun wereldje te bekijken, kan het natuurlijk voorkomen dat ze net met een quest bezig zijn die jij al een aantal keer hebt voltooid. Nou mag Fable 3 erg leuke quests hebben, toch gaan sommige je echt de keel uithangen. Grote kans dus dat je op een gegeven moment uitgekeken raakt op de online gameplay, want ondanks dat je bij verschillende gamers in het wereldje kunt belanden, blijft het altijd nog veel van hetzelfde.

Helaas heeft de online modus ook niets extra’s meegekregen om het leuk te houden. Het feit dat je online kunt gamen voegt dus weinig toe aan de singleplayer. Wat wel leuk is om te zien, is wie de meeste vleermuizen heeft gedood, het meeste geld heeft, de meeste vrienden heeft gemaakt binnen de game, enz.

 

 

Storing
In het eerste uur dat ik online speelde liep de game al drie keer vast tijdens het laden. Dit gebeurde alleen als iemand mijn wereld betrad. Nou zal dit vast niet hebben gelegen aan mijn Xbox 360, althans dat hoop ik. Het is in elk geval erg vervelend. Xbox Live is dus niet echt nodig om deze game tot een succes te maken, al zijn de vele extra’s die je kunt kopen in de store wel erg aantrekkelijk.

 

Eindoordeel:
Fable 3 is dus echt niet gemaakt voor de multiplayer. Het is voor even leuk, maar na een tijdje gaat het echt vervelen. Vooral doordat de Xbox 360 bij mij erg vaak vast liep en dat je steeds vaker dezelfde quests krijgt voorgeschoteld. Voor de multiplayer kun je Fable 3 dus laten liggen, want zo bijzonder uitgebreid is het niet. 

Pluspunten

Minpunten

 Andermans proces volgen

- Geen leuke extra’s       
- Overbodig
- Storing

 


Met dank aan: Michelle Plantinga (Liebling)

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->