Roccat Kone+

Geschreven door 'itons'' op Tuesday, 16 November 2010 om 10:12

De Roccat Kone+ is het vlaggenschip van Roccat op het gebied van gaming muizen. Overleeft deze muis een weekje op het bureau van een die hard gamer? Gamelux zocht het uit.

De Roccat Kone+ komt met een aantal verbeteringen ten opzichte van de originele Kone muis. Het grootste verschil zit in de sensor die tot wel 6,000 DPI ingesteld kan worden. Daarnaast zien we dat er EasyShift+ beschikbaar is, zodat je knoppen meerdere functies kan geven. Ook staat er op de doos “Max customization gaming mouse” en dat is zeker geen understatement van Roccat. Naast de 22 (!) instelbare knoppen, de afwisselbare licht effecten langs de zijkanten van de muis kun je ook nog het gewicht van de muis customizeren door gebruik te maken van de meegeleverde gewichtjes.
Het mag dus duidelijk zijn dat Roccat goed gekeken heeft naar de concurrentie en geprobeerd heeft alle interessante features van andere muizen over te nemen in de Kone+.

Knoppen layout en ergonomie
De body van de Kone+ is zoals we gewend zijn van de meeste gaming muizen geschikt voor palm grip en claw grip. De body is niet uitzonderlijk breed of hoog, maar past eigenlijk precies goed in de hand. Bovenop vinden we een programmeerbare knop, het scrollwiel en de DPI knoppen. Aan weerzijdes van de linker en rechter muisknop vinden we strepen terug waarin LEDs zijn verwerkt. Deze verzorgen een groot deel van het uiterlijk van de Kone+, want zodra de muis ingeplugged wordt schijnen de LEDs in verschillende kleuren.

Aan de linkerkant van de muis vinden we de forward/backward knoppen en een uitsparing voor de duim. Deze uitsparing loopt net niet ver genoeg door, wat er voor zorgt dat je of je hand verder naar voren moet leggen dan gewend of juist verder naar achter. Als je dat niet doet voel je constant het randje van de uitsparing ‘prikken’.

Onderop de muis is een deksel aangebracht dat je los kunt draaien om het gewicht van de muis aan te passen. In de muis zelf zitten uitsparingen waarin je de gewichtjes kunt drukken.  Bij de muis worden 4 gewichtjes van 5 gram geleverd. Op zich werkt dit systeem goed, maar het verwijderen van de gewichtjes was na 5 minuten gebruik al vrij moeilijk, deze zaten klemvast en kwam er alleen uit na lang wrikken. Ook is de deksel snel kwijt te raken voor de minder georganiseerde gamert.

Met uitzondering van het gewichten dekseltje maakt de Kone+ een zeer gedegen uitdruk, met stevige knoppen en een prettige weerstand.

De Kone+ kan 33 verschillende kleuren laten zien.

De software
In tegenstelling tot sommige andere muizen is de software zeer belangrijk voor de Kone+. Je hebt deze immers nodig om alles in te kunnen stellen. En dat kun je naar hartenlust doen, in ieder geval, als de software het doet. Op onze test PC hadden we regelmatig problemen met de software. Bij het openen van het configuratie paneel liep Windows volledig in de soep en konden we de PC alleen weer aan de gang krijgen bij een reset.

Als de software het wel doet dan krijg je de beschikking over een groot aantal instellingen, naast sensitivity kun je 5 verschillende DPI niveaus instellen. Als je in-game wisselt tussen DPI settings dan zal een stem aankondigen welke setting je nu aan het gebruiken bent. Erg handig en dat scheelt weer kijken naar je muis!

Alle 12 knoppen kun je instellen zoals je wilt. Hierbij kun je macro’s aanmaken voor ingewikkelde knoppen sequenties. Met behulp van EasyShift+ kun je elke knop een tweede betekenis geven. Om deze functie te kunnen gebruik moet je een van je knoppen op offeren als EasyShift knop. Jammer genoeg kunnen dit alleen de twee knoppen aan de zijkant van de muis zijn, dus veel keuze vrijheid wordt er niet gelaten. Om de tweede functie van een knop te activeren hou je de EasyShift knop ingedrukt en druk je op de gewenste knop. Een slimme manier om nog meer uit je muis te halen.

In de software stel je ook in hoe de verlichting van de muis zich moet gedragen. Je kunt kiezen uit 33 verschillende kleuren en verschillende patronen. Voor mensen die niet zo van poespas houden kunnen alle lichten ook uit.

Prestaties
In-game is de Kone+ een betrouwbare metgezel, of het nou om avonturen in Azeroth gaat of om stoffige warretjes op Dust2, de muis zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte van je kunnen kan spelen. Voor de MMO/RTS speler kan de EasyShift+ functie handig uit de hoek komen en voor de veeleisende speler zijn al de mogelijke instellingen een soort configuratie walhalla.

Conclusie
De Kone+ is met recht het vlaggenschip van Roccat te noemen, de afwerking van de hardware laat goed de kwaliteit van de muis zien. De grip zou iets universeler moeten om perfect genoemd te mogen worden en het systeem om het gewicht aan te passen is wat simpel, maar een kniesoor die daar op let. De muis straalt, hardware matig, degelijkheid uit en heeft een prettige knoppen indeling.

Jammer genoeg ondervonden wij bij het testen problemen met de software kant van de Kone+,  terwijl deze juist zo veel belovend oogt op het eerste gezicht. We zijn er niet in geslaagd deze problemen te overkomen, maar wat we van de software hebben kunnen bekijken zag er goed uit en werkte naar behoren.

De Kone+ is een meerkoppig monster dat in de juiste handen korte metten maakt met de tegenstand. De muis biedt voor iedereen iets: uitgebreide verlichtings instellingen, uitgebreide macro functies, stabiele prestaties in-game en geavanceerde opties voor de echte tweakers. Met een prijs vanaf 70 euro is het geen goedkope muis, maar dit zal veel gamers niet tegenhouden deze alleskunner in huis te halen! Eindcijfer: 8,5/10

+/- Punten
+ Degelijke muis
+ Veel instellingsmogelijkheden
- Prijzig
- Gewichtjes systeem is wat onhandig
- Software niet betrouwbaar op elke PC

Afbeeldingen 


 


 

Reacties

deemuu schreef op 16 November 2010 - 13:37 0 thumbs
Avatar
 
SICK SONG JOOST (L)
tjaas schreef op 16 November 2010 - 21:34 0 thumbs
Avatar
 
Predictie is relevant als je een muis haalt, maar mensen mogen hierop niet geattendeerd worden.
(misschien komt dit door het gamelux propaganda filter)


Laatst gewijzigd op 16 November 2010 - 21:36

Bullshit schreef op 8 August 2011 - 17:48 0 thumbs
Avatar
 
Fijne muis, alleen krijg je na verloop van tijd (bij mij binnen een maand) problemen met de scrolllwheel ( youtube -> Roccat kone+ glitch) dit schijn je ook op te kunnen lossen ( zie youtube) maar heb het zelf niet geprobeerd ivbm de garantie. Roccat zegt dat het een hardware probleem is en dat je een nieuwe kunt krijg van je leverancier. Helaas komt dit bij meerdere Kone+ muisen voor.

Grz

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->