SteelSeries 7H USB

Geschreven door 'itons'' op Wednesday, 14 July 2010 om 22:03

Een tijdje geleden gaven we de 7H al weg bij een prijsvraag, deze keer kregen we zelf de kans om deze headset aan de tand te voelen op de redactie.

De SteelSeries 7H wordt neergezet als de ultieme LAN headset. Een gesloten ontwerp, demonteerbaar in onderdelen, de uitschuifbare microfoon, verwisselbare oorkussens en een meegeleverd verlengsnoer zorgen ervoor dat je altijd optimaal gebruik kunt maken van de 7H headset.

Verpakking en uiterlijk

De 7H komt aan in de vertrouwde SteelSeries doos, waarin we wat foldertjes terug vinden, de USB soundcard, het tweede setje oorkussens, een verlengsnoer en de headset zelf. Opvallende details zijn de reflecterende delen in de headset, rond de oorschelpen en direct boven de oorschelpen. Daarnaast vallen de gesleevede draden op, die we ook wel kennen van hi-end gaming muizen. Al met al maakt het geheel een verzorgde en afgewerkte indruk. De oorkussens kunnen eenvoudig zelf vervangen worden, waarbij het stoffen setje bedoeld is voor thuis gebruik en het leren setje bedoeld is voor LAN en omgevingen waar veel achtergrond geluid is. Een extratje dat we steeds vaker zien bij gaming headsets.

De uitschuifbare microfoon die we al kennen van eerdere SteelSeries producten zien we ook weer terug op de 7H. De microfoon valt in te schuiven als je hem niet gebruikt en is gelijk gebruiksklaar als je hem weer uitschuift. De volume regeling en de mute button voor de microfoon vinden we terug in de koptelefoon draad. De koptelefoon draad is ook los te halen van de headset, waardoor je dus geen draden om je headset hoeft heen te rollen als je hem vervoerd. De draad wordt aangesloten met een mini-USB aansluiting onderaan een van de oorschelpen. Aan het andere einde van deze draad vinden we de gebruikelijke jack plugs terug.

Dat zelfs de draad los te halen is laat zien dat SteelSeries echt nagedacht heeft over de draagbaarheid van deze headset. De hoofdband zelf is aan elke kant vast gemaakt met een kliksysteem aan de oorschelpen. Door de hoofdband loopt een verbindingssysteem om de input van je PC te verdelen naar elke oorschelp. Desondanks voelt de headset stevig aan en zijn er geen concessies gedaan aan de degelijkheid.

Geluid

Het geluid dat uit de 7H komt is gewoon goed, je hoort alle details en het volume kan hard genoeg om eventueel omgevings lawaai te minimaliseren. De verschillende setjes oorkussens zorgen ervoor dat je je naar gelang het weer of de omgeving aan kan passen. Daarbij is leer wat warmer, maar sluit het wel beter omgevingsgeluid buiten. De geluidskwaliteit is dusdanig dat je zonder ergernis kan gamen, muziek luisteren of een film kijken. De microfoon doet ook gewoon zijn werk, al zou er wel iets minder achtergrond gezoem hoorbaar moeten zijn om hem echt uitstekend te kunnen noemen.

De meegeleverde USB geluidskaart werk out-of-the-box, maar als je alles naar harte wens in wilt stellen zijn er drivers beschikbaar. Deze nestelen zich na installatie in het Control Panel van Windows met een kleine applicatie. Door middel van een aantal tabbladen kun je alles naar believen instellen. Het voordeel van deze USB geluidskaart is dat je overal en altijd met hetzelfde soort geluid kan spelen. Op zich handig, maar de geluidskaart kan niet tippen aan een 'losse' geluidskaart in je PC, daarvoor levert de kaart toch net iets te weinig bass en scherpheid.

Demontatie in de praktijk

Leuk natuurlijk zo'n headset die zich overal mee naar toe laat nemen, maar is het echt zo gemakkelijk om hem uit elkaar te halen? Het is even een uitzoek werkje (mede omdat er niets over gerept wordt in het meegeleverde foldertje), maar het is een klusje van niets als je weet waar je moet duwen of trekken. In de hoofdband zijn 2 uitsparingen, een voor de linker oorschelp en een voor de rechter. Zodra de oorschelp vast zit aan de headset moet je hier met een duwende en tegelijkertijd schuivende beweging op duwen om de twee los van elkaar te krijgen. Vergelijkbaar met het verwijderen van een frontje van je mobiele telefoon. Er is dus wel wat kracht bij nodig en dat is wel zo prettig, anders loop je het risico dat de headset uit elkaar valt terwijl je hem op je hoofd hebt. De draad van de headset zit zoals gezegd vast met een mini-USB stekker en is snel vast of los te maken. Met 3 simpele stappen is je headset dus klaar voor vervoer.

Draagcomfort

De 7H heeft een vrijstevige headband en door dat deze iets naar binnen geboven staat worden de oorschelpen strak op je oren geduwd. Dit helpt bij het afsluiten van omgevingsgeluid, maar is funest voor je gelikte kapsel. Je moet er van houden dat de headset zo strak zit als deze, gelukkig zijn de oorschelpen dus danig groot dat je gehele oor erin kan en je daar dus geen last van krijgt. Na meerdere uren spelen met de 7H zit de headset nog steeds prima, zonder dat er ergens een storend knelpunt voelbaar is. De uitschuifbare microfoon lijkt iets korter te zijn dan bij andere modellen en kan je niet voor je mond plaatsen, maar slechts tegen je wang aan. Desondanks pikt de microfoon goed genoeg op wat je zegt, maar voor de zolderkamer gamers die s' nachts niet te hard mogen praten vanwege mama en papa die liggen te slapen is het misschien niet optimaal.

Conclusie

Al met al is de 7H een duidelijke stap voorwaarts voor gamers die vaak hun headset op sleeptouw nemen naar alle uithoeken van de wereld. De geluidskwaliteit is prima, de microfoon doet zijn werk en de headset zit prettig op het hoofd. Met extra's zoals de USB geluidskaart, meegeleverd verlengsnoer en verwisselbare oorkussens zit je gebakken. De mogelijkheid om je headset uit elkaar te halen is een welkome extra voor de vervente LAN-gamer. Jammer genoeg zien we geen etui om de headset in te vervoeren terug, iets wat je eigenlijk wel verwacht bij een headset die zo hoog opgeeft wat betreft "portability".

Verder is de headset wel aan de prijs en zijn er een aantal geduchte tegenstanders in dit prijssegment. Informeer je dus goed en kies voor die headset die het best bij jou eisen aansluit!

 

Afbeeldingen

 

Specificaties

Headphones

    - Frequency response: 18 - 28.000 Hz

    - Impedance: 32 Ohm

    - SPL@ 1kHz, 1 Vrms: 112 dB

    - Cable length: 1,0 + 2,0 = 3,0 m (9,8 ft.)

    - Jacks: 3,5 mm

 Microphone

    - Frequency response: 50 - 16.000 Hz

    - Pick up pattern: Uni-directional

    - Sensitivity: -38 dB

Reacties

Scrtz schreef op 14 July 2010 - 23:34 0 thumbs
Avatar
 
mooie review, wat ik alleen altijd mis is, wat is de vorige hardware/randapparatuur wat je gehad/getest/gebruikt hebt? dit maakt je review meteen een stuk geloofwaardiger. ( en eventueel links van de reviews van relevante producten )


Laatst gewijzigd op 14 July 2010 - 23:34

eXOfUN schreef op 15 July 2010 - 00:05 -1 thumbs
Avatar
 
vind het een behoorlijke wall of text....
boellie schreef op 15 July 2010 - 00:31 0 thumbs
Avatar
 
heb deze headset zelf..
enige - punt op deze headset is dat de 'oorkleppen' niet diep genoeg zijn waardoor je naar langere tijd last kan krijgen van je oren

rest is alles superr
Jrt schreef op 15 July 2010 - 01:34 0 thumbs
Avatar
 
Heb ook een keer een video review voorbij zien komen, dat vond ik een stuk leuker (yes, I'm lazy)
SNOWPTRL.SE schreef op 15 July 2010 - 13:01 0 thumbs
Avatar
 
boellie schreef:
heb deze headset zelf..
enige - punt op deze headset is dat de 'oorkleppen' niet diep genoeg zijn waardoor je naar langere tijd last kan krijgen van je oren

rest is alles superr

Ligt ook aan de vorm van je hoofd, ik heb er geen last van mijn hoofd is vierkant namelijk.
Casp0r schreef op 16 July 2010 - 09:53 0 thumbs
Avatar
 
Definieer scherpte !
stedated schreef op 17 July 2010 - 19:55 0 thumbs
Avatar
 
geef mij toch maar de roccat kave, vind hem bangelijk, en je kan hem ook goed meerippen na lan, enigste minpunt wat ik niet echt een minpunt vind is de kabel? maar de 7h heeft alleen maar prulletjes, de outlook intereseerd me dan ook niet. als hij 100% microfoon + geluid goed is vind ik hem perfect, en dat voel ik bij de roccat kave. zalige headset,

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

Matchen
corner
Gisteren
Vandaag
Morgen
corner

  • Geen matches
  • Geen matches
  • Geen matches

Evenementen Kalender

-->