SteelSeries Siberia v2

Geschreven door 'talle'' op Thursday, 21 January 2010 om 18:08

Sinds de introductie van de eerste Icemat Siberia headset in 2005 heeft Steelseries veel positieve en negatieve kritieken op zich af horen komen over deze headset. Nu, 4 jaar later brengen zij een v2 van hun vooral onder gamers populaire headset de 'Siberia' naar het grote toneel.

IceMat, voorheen een op zichzelf staand merk dat sinds de fusie met Steelpad valt onder de brand SteelSeries is bekend geworden door haar revolutionaire Icemat muismat die rond 2000 van grote populariteit genoot. In 2005 kwam IceMat met de Siberia headset die voor een revolutie van PC headsets zorgde, bijna elke pro-gamer is ooit wel met een Siberia op zijn hoofd gezien. Vandaag de dag is de Siberia bijna niet meer weg te denken uit het gamers-landschap, of het nu de v1 of de neckband is, velen gebruiken hem met veel plezier.

Nu, laten we de nieuwste telg uit de SteelSeries familie vergelijken met zijn oudere broertje, de v1.

v2 vs v1


Om maar met de deur in huis te vallen, de belangrijkste verbeteringen hebben plaatsgevonden aan de microfoon, daarnaast is de geluidskwaliteit ook merkbaar verbeterd evenals het draagcomfort. Een lijstje met veranderingen volgens de specificaties:

-De microfoon zit bij v2 in de headset ingebouwd en is intrekbaar, de v1 heeft een clip-on microfoon die aan de verleng kabel vastzit
-De v2 wordt geleverd met 1m draad evenals de v1, echter is de verleng-kabel (waar bij de v1 de microfoon op zit) bij de v2 wel 2m lang en bij de v1 maar 1.8
-Volumeregeling bij de v2 op de hoofd-kabel, bij de v1 op de verleng-kabel.

Daarnaast merk ik dat de v2 veel fijner op het hoofd rust dan de v1 doet, die voelt nog wat 'losjes' aan en de oorschelpen vind ik aan de binnenkant een irritant stofje hebben, de v2 heeft leer om de oorschelpen en het gaas van de speaker voel je ook niet.

De verbeteringen aan de microfoon zijn prima uitgevoerd, er zit volgens mij dezelfde microfoon in als bij de Siberia neckband. Deze is volledig in te schuiven in de headset en is dat nagenoeg onzichtbaar, verschillende mensen hebben er even naar moeten zoeken toen ze mijn headset opzetten. De kwaliteit van de microfoon is ook vele malen beter, specificaties kan ik niet vinden maar natuurlijk bied het 'richten' van de microfoon direct op de mond een grote verbetering tegenover een microfoon die in principe de hele kamer kan opvangen.

De v2 in gebruik

Ik heb jarenlang met veel plezier gebruik gemaakt van een Sennheiser PC150, toen die kapot ging is die vervangen door een 3H waar ik niet echt blij van werd, dat was echt even een stapje terug. Daarna heb ik snel de beschikking gekregen over een IceMat Siberia Neckband, die had echt superieur geluid en ik durfde er zelfs mee over straat te lopen, echter bleek de constructie niet supersterk en was hij binnen 9 maanden 'opgeleefd'. Hierna heb ik een tijdje een 5Hv2 gebruikt en deze viel bij de neckband weer in het niets. Na wat aandringen mocht ik eindelijk een Siberia v2 meenemen om te reviewen, toen ik thuis kwam was het een ware verademing.

Precies positioneel geluid, goed draagcomfort, stevig en een goede microfoon. Ik heb helemaal niets te klagen over de Siberia v2 eigenlijk. Ik vraag me alleen af hoe hij de reis in een tas naar FOM, The-Reality, Gamelux Open en The Party zal overleven, de headset is niet opvouwbaar en laat zich ook niet echt klein maken, misschien maar in de doos meenemen dus.

Conclusie

Met de Siberia v2 zet SteelSeries weer een prima product dat goed in deze tijd past neer, het geluid is prima, de microfoon is fijn en het gebruikscomfort is ook dik in orde. Jammer dat hij invouwbaar of iets dergelijks is, maar dat is ook lastig met zo'n aparte constructie!

Door de prijs van €66 bij de goedkoopste webshop is hij ook zeer betaalbaar en kan hij makkelijk de concurrentie met headsets zoals de PC161, PC350 en SteelSeries 5Hv2 aan.

Al met al vind ik de Siberia v2 een dikke 9 verdienen, ik kan er niets negatiefs aan vinden buiten het feit dat je even moet opletten hoe je hem vervoerd, ik hoop dat hij het volhoud tot de v3 uitkomt!

Afbeeldingen

SteelSeries Siberia v2
 

Deze review is geschreven door Koen 'ufear' Faro van Faro Solutions

Reacties

XANNC schreef op 21 January 2010 - 19:13 0 thumbs
Avatar
 
Nice read, zou graag een vergelijking tussen de PC350 van Sennheiser en deze headset willen zien :D.
v.Grr schreef op 21 January 2010 - 23:32 0 thumbs
Avatar
 
raar dat aan dit product 9 wordt gelinkt en bij de roccat kave ook? Hoe zouden de cijfers zijn geweest als de sb v2 en de kave samen werden vergeleken, zeker niet allebei een 9. Kave zou er dan bovenuit steken.

Probeer volgende review te becijferen t.o.v de al gereviewde producten op deze site.
Scrtz schreef op 21 January 2010 - 23:54 0 thumbs
Avatar
 
v.Grr schreef:
raar dat aan dit product 9 wordt gelinkt en bij de roccat kave ook? Hoe zouden de cijfers zijn geweest als de sb v2 en de kave samen werden vergeleken, zeker niet allebei een 9. Kave zou er dan bovenuit steken.

Probeer volgende review te becijferen t.o.v de al gereviewde producten op deze site.
ligt ook aan de prijs/kwaliteit verhouding, siberiav2 en kave liggen niet in dezelfde prijsklasse, kave uit me hoofd 80 euro ofzo en siberiav2 66 :)
deemuu schreef op 22 January 2010 - 02:26 0 thumbs
Avatar
 
Scrtz schreef:
v.Grr schreef:
raar dat aan dit product 9 wordt gelinkt en bij de roccat kave ook? Hoe zouden de cijfers zijn geweest als de sb v2 en de kave samen werden vergeleken, zeker niet allebei een 9. Kave zou er dan bovenuit steken.

Probeer volgende review te becijferen t.o.v de al gereviewde producten op deze site.
ligt ook aan de prijs/kwaliteit verhouding, siberiav2 en kave liggen niet in dezelfde prijsklasse, kave uit me hoofd 80 euro ofzo en siberiav2 66 :)
En ze worden door andere mensen gereviewd :p
Scrtz schreef op 22 January 2010 - 09:06 0 thumbs
Avatar
 
ja dat is inderdaad wel een minder punt
v.Grr schreef op 22 January 2010 - 12:36 0 thumbs
Avatar
 
sowieso, vind ik dat prijs bij een review als deze buiten beschouwing moet worden gelaten. Aangezien de prijs niet de mate van je game prestaties bevorderd of benadeelt, maar de kwaliteit van de headset zelf. En door zo cijfers te koppelen aan headsets, kan de lezer zelf beslissen in welke prijsklasse deze gaat zitten. Nu denken mensen dat de sb v2 net zo goed is als kave.
Scrtz schreef op 22 January 2010 - 13:18 0 thumbs
Avatar
 
v.Grr schreef:
sowieso, vind ik dat prijs bij een review als deze buiten beschouwing moet worden gelaten. Aangezien de prijs niet de mate van je game prestaties bevorderd of benadeelt, maar de kwaliteit van de headset zelf. En door zo cijfers te koppelen aan headsets, kan de lezer zelf beslissen in welke prijsklasse deze gaat zitten. Nu denken mensen dat de sb v2 net zo goed is als kave.
Het lijkt me nogal logisch dat een headset van 20 euro niet kan tippen aan een headset van 100 euro, daarom slaat het ook helemaal nergens op dat je daarom een 1 zou geven aan die van 20 euro en een 10 aan die van 100 euro. Dat is nogal logisch. Het gaat er meer om of je waar krijgt voor je geld.
v.Grr schreef op 22 January 2010 - 16:21 0 thumbs
Avatar
 
Scrtz schreef:
Het lijkt me nogal logisch dat een headset van 20 euro niet kan tippen aan een headset van 100 euro, daarom slaat het ook helemaal nergens op dat je daarom een 1 zou geven aan die van 20 euro en een 10 aan die van 100 euro. Dat is nogal logisch. Het gaat er meer om of je waar krijgt voor je geld.

lees eens goed wat je schrijft....

je zegt dat het logisch is dat een headset van 20 euro niet kan tippen aan een van 100. Mee eens, dat is logisch. Maar die zin daarna snap ik niet xD je zegt eerst dat een headset van 20 nooit kan tippen aan een van 100, maar je vind het belachelijk dat een headset van 20 euro een lager cijfer krijgt dan een van 100 euro. de eerste twee zinnen zijn dus tegenstrijdig.
En i k vind niet dat er naar de prijs moet worden gekeken. Een koper wil graag weten hoe goed de headset is op een getallenlijn van 1 op 10, en ja als een headset met een het perfecte geluid heeft een 200 euro kost en het valt buiten het budget naar de koper, dan zal deze dan naar een headset moeten gaan die minder kost en dus met een cijfer van 6 of 7. Dat neemt niet weg dat de verhouding qua geld en prestatie ook laag is. Dit zal, vind ik, niet mee mogen genomen worden in een review, want nu komen er een beetje misleidende cijfers uit.
Scrtz schreef op 22 January 2010 - 16:49 0 thumbs
Avatar
 
nou als een headset dan bij voorbaat al een 5 bijvoorbeeld krijgt als die in de klasse van stel ~50 euro ligt, terwijl de headset voor die prijs gewoon dik tegenvalt, dan klopt er ook iets niet toch?
v.Grr schreef op 22 January 2010 - 22:40 0 thumbs
Avatar
 
Scrtz schreef:
nou als een headset dan bij voorbaat al een 5 bijvoorbeeld krijgt als die in de klasse van stel ~50 euro ligt, terwijl de headset voor die prijs gewoon dik tegenvalt, dan klopt er ook iets niet toch?

rofl, nu beweer jij dat ik zeg dat de cijfer worden gekoppeld aan prijsklasse. lees nog eens een keer goed door, misschien twee keer en dan zul je bemerken dat ik precies het tegenovergestelde bedoel. daarnaast vind ik niet dat sb v2 een 5 of 1 moet krijgen zoals jij zegt, maar zeker ook geen 9.
Scrtz schreef op 23 January 2010 - 12:19 0 thumbs
Avatar
 
v.Grr schreef:
Scrtz schreef:
nou als een headset dan bij voorbaat al een 5 bijvoorbeeld krijgt als die in de klasse van stel ~50 euro ligt, terwijl de headset voor die prijs gewoon dik tegenvalt, dan klopt er ook iets niet toch?

rofl, nu beweer jij dat ik zeg dat de cijfer worden gekoppeld aan prijsklasse. lees nog eens een keer goed door, misschien twee keer en dan zul je bemerken dat ik precies het tegenovergestelde bedoel. daarnaast vind ik niet dat sb v2 een 5 of 1 moet krijgen zoals jij zegt, maar zeker ook geen 9.
Nee dat beweer ik niet, jij snapt gewoon de hele betekenis niet van prijs/kwaliteit verhouding/ bang for buck en hoe je het wil noemen.

Het is nogal logisch dat een headset die bijna 2x zo duur is als de siberia v2, pc350 bijvoorbeeld een stuk beter presteerd en dat mag ook wel voor die prijs. En als alleen de siberiav2 daarom een lager punt krijgt, dat slaat nergens op. alsof je een volkswagen golf 4 gaat vergelijken met een ferrari en daarom de VW maar een lager punt krijgt. Totaal niet relevant als het budget van de koper totaal buiten dat product ligt. Hij heeft er niks aan dat 2 totaal uiteenliggende prijsklasses van producten met elkaar vergeleken worden.

Kijk dat jij misschien 100-200 euro of wat dan ook bereid bent om uit te geven aan een headset, niet iedereen heeft dat/wil dat, en wat heeft diegene die een vastgesteld budget eraan om een headset die die misschien wil gaan kopen, wordt vergeleken met 2x zo dure headsets? helemaal niks.


Laatst gewijzigd op 23 January 2010 - 12:22

v.Grr schreef op 23 January 2010 - 19:22 0 thumbs
Avatar
 
ik respecteer je mening en je hoeft niet te gaan beweren dat ik iets niet snap, aangezien jij nog steeds niet je eigen optiek los kan koppelen aan dat van de mijne. Daarnaast vind ik de vergelijking die jij maakt zeer onterecht, aangezien in beide vergelijkingen geld een belangrijke rol speelt, maar het verschil in bedrag bij auto's natuurlijk veel hoger ligt. In het laatste geval zou het logischser zijn om een review te schrijven met als uitgangspunt prijs/kwaliteit verhouding, omdat dan de belangen en behoeften van de potentiele koper veel meer in dat gebied liggen. Headsets is natuurlijk een totaal ander verhaal en kan je veel makkelijker mijn uitgangspunt gebruiken. Het zou misschien wel goed zijn om bij de externe review prijs/kwaliteit verhouding weg te laten, zodat je echt een review krijgt op prestatie. Daarna kan de koper zijn persoonlijke interne eisen ernaast leggen en zo filteren, zo weet de koper altijd waar deze aan toe is en zal deze niet bedrogen of teleurgesteld uitkomen.
Karelde1ste schreef op 23 January 2010 - 23:57 0 thumbs
Avatar
 
Vandaag 1 gekocht.

Ik hoop dat hij beter is dan Fatal1ty kud headset


Laatst gewijzigd op 23 January 2010 - 23:57

Scrtz schreef op 26 January 2010 - 18:17 0 thumbs
Avatar
 
v.Grr schreef:
ik respecteer je mening en je hoeft niet te gaan beweren dat ik iets niet snap, aangezien jij nog steeds niet je eigen optiek los kan koppelen aan dat van de mijne. Daarnaast vind ik de vergelijking die jij maakt zeer onterecht, aangezien in beide vergelijkingen geld een belangrijke rol speelt, maar het verschil in bedrag bij auto's natuurlijk veel hoger ligt. In het laatste geval zou het logischser zijn om een review te schrijven met als uitgangspunt prijs/kwaliteit verhouding, omdat dan de belangen en behoeften van de potentiele koper veel meer in dat gebied liggen. Headsets is natuurlijk een totaal ander verhaal en kan je veel makkelijker mijn uitgangspunt gebruiken. Het zou misschien wel goed zijn om bij de externe review prijs/kwaliteit verhouding weg te laten, zodat je echt een review krijgt op prestatie. Daarna kan de koper zijn persoonlijke interne eisen ernaast leggen en zo filteren, zo weet de koper altijd waar deze aan toe is en zal deze niet bedrogen of teleurgesteld uitkomen.
Ik snap je wel vgrr, maar toch zijn er nog genoeg mensen die weinig uit willen geven voor hardware/randapparatuur wat dan ook, voor zo'n soort mensen is net die paar euro meer of minder de doorslag om iets te kopen.
galop schreef op 23 February 2010 - 14:58 0 thumbs
Avatar
 
v.Grr schreef:
ik respecteer je mening en je hoeft niet te gaan beweren dat ik iets niet snap, aangezien jij nog steeds niet je eigen optiek los kan koppelen aan dat van de mijne. Daarnaast vind ik de vergelijking die jij maakt zeer onterecht, aangezien in beide vergelijkingen geld een belangrijke rol speelt, maar het verschil in bedrag bij auto's natuurlijk veel hoger ligt. In het laatste geval zou het logischser zijn om een review te schrijven met als uitgangspunt prijs/kwaliteit verhouding, omdat dan de belangen en behoeften van de potentiele koper veel meer in dat gebied liggen. Headsets is natuurlijk een totaal ander verhaal en kan je veel makkelijker mijn uitgangspunt gebruiken. Het zou misschien wel goed zijn om bij de externe review prijs/kwaliteit verhouding weg te laten, zodat je echt een review krijgt op prestatie. Daarna kan de koper zijn persoonlijke interne eisen ernaast leggen en zo filteren, zo weet de koper altijd waar deze aan toe is en zal deze niet bedrogen of teleurgesteld uitkomen.

Ik lees je posts, en geef "Scrtz" groot gelijk.
Sorry maar heel je tekst slaat nergens op, nouja, bijna.( en nee ik ga niet alles quoten en ontkrachten (dat heeft Scrtz al gedaan)
Ik snap wel wat je typt, maar ik heb er TOTAAL geen begrip voor. (bijwijzevanspreken)
Een cijfer/review geven ongeacht de prijs slaat natuurlijk nergens op.(in dit geval)

Hoezo ga jij een headset van 50 euro vergelijken met een headset van 500 euro? En dan heel mooi uitleggen hoe die van 500 euro beter is dan die van 50?
Ik denk (weet) dat de gebruiker meer heeft aan categorieen (prijsklasse) waaruit hij/zij kan kiezen.
Operater2010 schreef op 8 May 2013 - 09:26 0 thumbs
Avatar
 
Ik ben benieuwd hoe deze headset is!! Ik hoor mooie verhalen over dat je deze headset met de mix amp (astro a40) moet nemen!

Registreer een account om te kunnen reageren

Om te kunnen reageren op Gamelux heb je een account nodig. Lees alles over de voordelen op de registratie pagina.

-->